Urtekram Sweet Ginger Flower Review

Urtekram Nordic Beauty introduceerde in augustus 2022 hun nieuwste haar- en lichaamsverzorgingslijn, de Sweet Ginger Flower. Met gember en ginsengwortelextract. Deze ingrediënten werden in de oude Chinese geneeskunde ingezet bij lichamelijke ongemakken als een droge huid. Adem de zoete, bloemige geur met pittige kick van gemberbloem diep in en voel de energie door je lijf stromen.

Sweet Ginger Flower bestaat uit acht producten die het lichaam van top tot teen verzorgen. Gember is al eeuwenlang een van de meest gebruikte Chinese geneeskrachtige kruiden. Ook wetenschappelijk onderzoeken hebben aangetoond dat gember ontstekingsremmende stoffen bevat. Daarom wordt het al lange tijd ingezet voor zijn versterkende en stimulerende eigenschappen.  In combinatie met de hydraterende werking van aloë vera, brengen de Sweet Ginger Flower producten van Urtekram de huid weer tot leven.

Urtekram Sweet Ginger Hand crème – 300ml (€5,99)

De Handcrème is samengesteld met biologische ingrediënten, zoals Aloë Vera, Shea Butter, olijfolie en amandelolie die de normale tot droge huidtypes verzorgen. Het zorgt voor langdurige hydratatie en een zijdezacht huidgevoel. De geur bestaat uit gember, gember bloesem, Citrus noten en patchoeli.

De crème heeft een stevig structuur wat ik gewend ben van hun andere handcrémes maar het is alsnog goed in te masseren. Het trekt snel in, houd mijn handen gehydrateerd en laat ze zacht aanvoelen.

Urtekram Sweet Ginger Dry Body Oil –  100ml €12,49

De Dry Body Oil is geformuleerd met rijke biologische oliën, zoals jojoba-, amandel- en haver pitten die vochtarme huid types voeden. Deze droge olie trekt snel in en geeft een zijdezacht huidgevoel. De unieke samenstelling straalt frisse Citrus tonen uit, gecombineerd met aromatische melange van gember, gember bloesem en patchoeli.

Ik heb nog nooit een dry body oil geprobeerd, dus voor mij was het ook de eerste keer. Maar het heeft een handig pompje waardoor je het makkelijk kan doseren. Het blijft niet op de huid liggen maar trekt  snel in waardoor je weer snel je kleding aan kan trekken. M’n drogen benen voelen gehydrateerd en zacht aan en het geeft een mooie lichte gezonde glans.
De gember geur is niet sterk aanwezig dus mocht je niet van gember geur houden kan je deze dry body oil wel gewoon gebruiken. Breng de olie wel op een droge schone huid aan.

Meer informatie

De Urtekram Sweet Ginger Flower is verkrijgbaar bij verschillende online retailers o.a. bij Ecco Verde
Hieronder vind je een lijst met de adviesverkoopprijzen.

· Sweet Ginger Flower Anti-Dandruff Shampoo 250ml (€7,49)
· Sweet Ginger Flower Anti-Dandruff Shampoo 500ml (€10,99)
· Sweet Ginger Flower Anti-Dandruff Conditioner 180ml (€7,49)
· Sweet Ginger Flower Body Wash 200ml (€6,49)
· Sweet Ginger Flower Body Lotion 245ml (€9,49)
· Sweet Ginger Flower Dry Body Oil 100ml (€12,49)
· Sweet Ginger Flower Hand Wash 75ml (€5,99)
· Sweet Ginger Flower Hand Cream 300ml (€5,99)

Heb jij al eens producten van Urtekram gebruikt ? Hier vind je meer reviews over het merk.

*Deze blogpost bevat een product dat ik heb gekregen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *