Louis Widmer Dag- en Nacht Creme [Review]

Elke huidtype heeft een andere verzorging nodig, maar ook overdag en in de nacht. Nu heeft Louis Widmer een dermocosmetische lijn van zeven dag verzorgingsproducten en drie nachtverzorgingsproducten die zijn afgestemd op verschillende huidtypes.

Nu mocht ik daar twee van testen, en ook mijn aller eerste keer dat ik Louis Widmer ga gebruiken. Net zo benieuwd als ik ? Lees dan gauw verder.


Overdag krijgt je huid veel te maken met allemaal verschillende factoren zoals : Make-up, vuil, Uv-stralingen en stress . ’S nachts  terwijl je slaapt herstelt je lichaam de schade die je overdag hebt opgelopen. Dus daarom zijn goede crèmes een belangrijke onderdeel van jouw huidverzorgingsroutine.

Emulsion Hydro-Active €29,10

De Emulsion Hydro-Active is een intensief hydraterende dagverzorging. Het is geschikt voor de dagelijkse verzorging van een normale tot gemengde huid.
De Emulsion Hydro-Active is een bijzonder doeltreffende dag verzorging die intensief hydrateert en die de huid op lange termijn beschermt tegen vroegtijdige veroudering en tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Beschermt en hydrateert intensief en verzorgt de huid.

  • Het Biostimulatorencomplex vervangt in de hoornlaag de natuurlijke hydraterende bestanddelen. 
  • Matrixyl® 3000 versoepelt en hydrateert niet alleen de huid, maar vergemakkelijkt en stimuleert ook de collageensynthese. 
  • Creatine, een lichaamseigen stof (een aminozuurderivaat), bevordert de vernieuwing van de huid. 
  • Panthenol verzacht de geïrriteerde huid. 
  • Vitamine E neutraliseert schadelijke vrije radicalen. 
  • Karitéboter (shea butter) is een vet, plantaardig bestanddeel van hoogwaardige kwaliteit. Het hervet de huid, vervaagt expressierimpeltjes en beschermt de huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

Pro-Active Cream Light €30,50

De Pro-Active Cream Light voedt, hydrateert et regenereert het huidweefsel. De combinatie van actieve bestanddelen in deze lichte water/olie emulsie stimuleert en behoudt de natuurlijke anti-ageing functies van de huid.

  • Panthenol verzacht de geïrriteerde huid en versterkt het vermogen om vocht in de huid vast te houden. 
  • Vitamine A helpt de verhoorning van de huid in balans te brengen. 
  • Vitamine E neutraliseert vrije radicalen, werkt regenererend op de huidbarrière en stimuleert het huideigen herstellingsmechanisme waardoor de huid er gladder uitziet. Ook het vermogen om vocht in de hoornlaag vast te houden, verbetert.
  • Gefragmenteerd hyaluronzuur werkt samen met het aminozurencomplex in de diepe huidlagen waar ze bestanddelen vervangen die met de jaren schaarser worden. 
Mijn ervaring

De dagcrème zit in een potje maar je krijgt er een spateltje bij om hygiënisch te werken, persoonlijk is het voor mij een pluspunt als je een spateltje krijgt bij een product wat in een potje zit. Deze crème bevat geen SPF, dus vergeet niet om SPF te smeren na je huidverzorging ’s routine. [ je kunt het maar gezegd hebben ] Het is licht van textuur, makkelijk in te masseren in de huid en trekt snel in zonder dat het de huid uitdroogt. Hydrateert de huid zonder dat het plakt, huid voelt zacht en gevoed aan met een mooie natuurlijke glow.

Net zoals de dagcrème zit de nachtcrème ook in een potje met een spateltje. Deze crème is wel wat rijker en iets voller qua textuur waardoor het iets langer duurt voordat de crème is ingetrokken maar plakt niet. Het geeft me huid de juiste hydratatie en in de ochtend voelt me gezicht zacht aan zonder een uitgedroogd gevoel. De nachtcrème is ook fijn als dag crème op een koude dag, of het dan werkt met make-up kan ik niet zeggen omdat ik geen foundation draag naar mijn werk. [ wellicht leuk om zelf uit te proberen ]

Overal kreeg ik geen irritaties of onzuiverheden van deze twee crèmes.

Waar zijn de producten te koop.

Producten van Louis Widmer zijn o.a. verkrijgbaar bij een Louis Widmer Verkoop punt die vind je hier Verkooppunten | Louis Widmer (louis-widmer.com)

de Etos Louis Widmer Emulsion Hydro-Active Licht Zonder Parfum 50 ML 50 ML | Etos
en DA Louis widmer np pro-active cream light | DA

Prijzen kunnen verschillen per verkooppunt.

Benieuwd naar andere producten van Louis Widmer ? Zie hier een persbericht van een van hun lijnen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *